Ay: Mart 2019

  • ON’ların ışığı YOL’umuzu aydınlatıyor

     

    Kızıldere adın ahire kalsın
    Yiğit yoldaş sanı mahire kalsın
    Halklar düşmanını sürsün çıkarsın
    Kızıldere sana yine geliriz
    Kızıldere sana biz de geliriz

    Günden güne yandım yiğitlerime
    Acı doldu bütün türkülerime,,
    Garip anam yası saldı gönlüne
    Kızıldere sana yine geliriz
    Kızıldere sana biz de geliriz

    Gazetede yalan, radyoda yalan
    Zalimlerin sesi zehirli yılan
    Dokuz yoldaşıyla vuruldu çayan
    Kızıldere sana yine geliriz
    Kızıldere sana biz de geliriz.

     

  • ODTÜMD Edebiyat Kulübü Toplanıyor: Oblomov

    Edebiyat Kulübü 2018-2019 dönemi 7. buluşmasında İvan A. Gonçarov’un Oblomovkitabını paylaşıp, yorumlayacağız.

    13 yıldır çalışmalarına devam eden Edebiyat Kulübü’müzün 3 Nisan 2019 Çarşamba Günü, saat 19.30’da Vişnelik Salonu’nda gerçekleşecek buluşmasına tüm üyelerimiz davetlidir.

    Saygılarımızla,
    ODTÜ Mezunları Derneği

    *****************************************************

     

    2018-2019 ODTÜMD EDEBİYAT KULÜBÜ PROGRAMI

     

    02.10.2018 – Muhteşem Gatsby – Scott Fitzgerald

    27.11.2018 – İmkansızın Şarkısı – Haruki Murakami

    18.12.2018 – Attila İlhan – Erhan Karaesmen

    08.01.2019 – Foucault Sarkacı – Umberto Eco

    27.02.2019 – Küçük Prens – Antonie de Saint Exupery

    03.04.2019 – Oblomov – İvan A. Gonçarov

    21.05.2019 – Deliliğe Övgü – D. Erasmus

     

     

    Psikolog- Yazar Şule ŞAHİN

    ODTÜ Mezunları Derneği Edebiyat Kulübü

    Kurucu ve Yöneticisi

     

  • Yapay Zeka- Felsefe Semineri

    Derneğimiz; Bilgisayar Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Felsefeciler Derneği işbirliği ile ‘‘Yapay Zeka- Felsefe Semineri’’ gerçekleştirecektir.

    İlgili tüm üyelerimizi bekliyoruz.

    Konuşmacılar:

    Doç Dr. Yavuz ADUGİT
    Doç Dr. Aziz ZAMBAK

    Tarih: 6 Nisan 2019, Cumartesi
    Saat: 14.00 – 17.00
    Yer: ODTÜ Mezunları Derneği, Vişnelik Salonu

    Önemli Not: Doç. Dr. Yavuz Adugit seminer öncesi “HER” (Aşk) filminin izlenmesini önermektedir.

    Doç Dr. Yavuz ADUGİT

    1973 Yılında Van’da doğdu. Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümünü bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünde hazırladığı “Postmodern Etik Üzerine Bir İnceleme” adlı teziyle Yüksek Lisans derecesini, “Etikte Akıl ve Duygu İkilemi” adlı teziyle Doktor unvanını aldı. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında Doçent unvanını alan Adugit, Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümünde öğretim üyesidir. Etik, estetik, özgürlük felsefesi, postmodernizm ve sinema teorisi üzerine çalışmalar yapmaktadır.

    Kitapları: Şeyler ve İnsanlar, Etikte Akıl ve Duygu Çatışması: Akılcı Perspektif, Çocuklara Bırakmak Aşkları

    Doç Dr. Aziz ZAMBAK

    Lisans Derecesini ODTÜ Felsefe Bölümü’nden, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Katolik Leuven Üniversitesi Felsefe Enstitüsünden almıştır. ODTÜ Felsefe Bölümünde öğretim üyesi olarak Mantık, Bilim Felsefesi, Eleştirel Düşünce ve Formal Ontoloji üzerine dersler vermektedir. Yaş ve eğitim düzeyi farklılık gösteren birçok grup ile çalışmıştır. 12-15 yaş arası çocuklarla yapay zeka felsefesi üzerine çalışma yapmış ve onlara sorgulayıcı yönlerini keşfettirmeyi amaçlamıştır. Doktora düzeyinde ileri düzey mantık ve analitik çözümleme seminerleri vermiştir.

  • Koleksiyon Kulübü: “Fular, Özel Selam, Arma, Çadır ve Kamp”: İzcilik

    İzcilik; iyi vatandaş, iyi yurttaş yetiştirmeyi amaçladığı için ‘Ulusal’, iyi insan yetiştirmeyi amaçladığı için ‘Evrensel’ bir harekettir. Kendine has özel prensipleri ile açık havada, ileriye götüren adımları ile küçük obaların katılımı ile yapılan üniformalı bir eğitsel bir teşkilattır.

    1907’de İngiltere’de Baden Powell tarafından 24 çocuk ile kurulan izcilik hareketi bugün milyonlarca çocuk, genç ve yetişkinin hayatına girmiştir.

    Ülkemizde ise ilk olarak 1912 yılında ilk izci oymağı kurulmuştur. Cumhuriyet’imizin kurulmasıyla birlikte Ulu Önder Atatürk’ün desteği ile izcilik teşkilatı yaygınlaşmaya başlamıştır. 1923 yılında Baden Powell tarafından yazılan “Erkek Çocuklar İçin İzcilik“ kitabı Türkçeye çevrilmiştir.

    Yüz yılı aşkın geçmişi olan İzcilik Teşkilatları yaptıkları her etkinlikte özel armalar, pullar, ilk gün zarfları ve objeler ile koleksiyoncular için büyük bir kaynak olmuştur.

    Kulüp üyemiz Aşkın Üçvet de 14 yaşından itibaren içinde bulunduğu izcilik dünyasının tarihi ve yaşadıkları ile ilgili birikimleri ve koleksiyonuyla yüz yıldan fazla geçmişi olan izcilik dünyasını tanıtacak ve sergileyecek.

    Fular, özel selam, arma, çadır ve kamp denince hemen akla gelen izcilik hareketini dinlemek isteyen tüm üyelerimizi ve dostlarımızı, çocukları ile birlikte

    2 Nisan 2019 Salı saat 19.30’da Salon 56’da yapılacak toplantımıza bekliyoruz.

    Saygılarımızla,
    ODTÜ Mezunları Derneği

  • Sinema Kulübü Toplanıyor: Kübra Teyze

    Sinema Kulübü’nün nisan ayı ilk buluşması 4 Nisan 2019 Perşembe Günü, saat 19.30’daEymir Salonu’nda yapılacaktır.

    Buluşmamızda, Nurhayat Varol’un (MATH’83) gözünden 83 yaşındaki Kübra Teyze’yi izleyeceğiz.

    Yönetmenliğini ve senaristliğini Nurhayat Varol’un (MATH’83) yaptığı ‘‘Kübra: Toroslar’da Bir Şakayık’’ Belgeselini izlemeye ve devamında gerçekleştirilecek fotoğraf sunumu ve söyleşiye tüm üyelerimiz davetlidir.

    Saygılarımızla,
    ODTÜ Mezunları Derneği

     

    BELGESEL HAKKINDA KISA BİLGİ

    Belgesel: ‘‘Kübra: Toroslar’da Bir Şakayık’’

    Yönetmen:  Nurhayat Varol (MATH’83)

    Senarist:  Nurhayat Varol (MATH’83)

    Tarih: 4 Nisan 2019, Perşembe

    Saat: 19.30

    Yer: ODTÜ Mezunları Derneği, Eymir Salonu

  • ÜYELERİMİZE VE KAMUOYU’NA DUYURU

    ODTÜ Mezunları Derneğimizin, son Genel Kurulumuzdan bu yana olan dönemdeki çalışmalarını ve tüzük değişikliklerini kapsayan Seçimsiz Genel Kurulu, 16 – 17 Mart 2019’da ODTÜ MD Vişnelik Tesisleri’mizde; Derneğimizin Kurucu Başkanları, diğer eski Başkanları ve üyelerinin de geniş katılımıyla yapıldı.

    ODTÜ’lü olmanın doğal sonucu olarak, rutin gündemin ötesinde ülke ve toplum sorunlarının tartışılması beklenirken; Divan oluştuktan sonra yaratılan yapay gerilim sonrasında, 147 üyeye ulaşan katılımcılar arasından, 24 kişi salonu terk etti. Böylece Genel Kurul’da yüz yüze, tabloları ekrana yansıtarak tartışma olanağı ortadan kalkarken, isimsiz ve kimliksiz bir takım yazılar ortalıkta dolaşmaya başladı.

    Son Genel Kurul’da seçimi kaybeden ve bunun yarattığı travmayı hala aşamadıkları anlaşılan bu dar grubun, ODTÜ ruhu ve örgüt bilinciyle bağdaşmayacak şekilde yarattığı yapay gerilim ve ardından da Genel Kurulu terk etmeleri bile, Genel Kurulumuzun çalışma azim ve kararlığını, etkilememiştir.

    Genel Kurul’da ülkemizin, üyelerimizin, Derneğimizin içinde bulunduğu durum ve bunların ODTÜ mezunlarına yüklediği görevlerin değerlendirilmesi ışığında sürdürülen, yorucu ama son derece verimli çalışmalarla; çözümleyici, yapıcı ve geleceğe ışık tutacak kararlar alındı. Derneğimizin gereksinimi olan ve son Genel Kurulumuzda yapılması kararı alınan tüzük değişiklikleri yapıldı, hedefler belirlendi, ortak aklımızın ve birlikteliğimizin, sorunların üstesinden geleceğine olan güven pekiştirildi.

    Yönetim Kurulumuz, Genel Kurulumuzun ve Derneğimizin doğru bilgilenmesine, isabetli kararlar almasına hizmet edici, şeffaf, katılımcı, kucaklayıcı; Derneğimizin idari ve mali durumunun tespitine yönelik titiz, zahmetli ve sistemli bir çalışma gerçekleştirdi. Gerçek tabloyu tüm ayrıntıları ve belgeleriyle, Genel Kurulumuzun bilgisine sundu.

    10 Haziran 2018’de Genel Kurul’un bize verdiği yetki doğrultusunda çalışan Yönetimimiz; bugüne dek yaptıklarını anlatmak ve yapacaklarını konuşmak isterken; kimliksiz iddiaları ciddiye almaksızın, üyelere geçmişe ve geleceğe dönük kapsamlı bilgi vermeyi gerekli görmüştür ve gereğini yapacaktır. Ancak, Dernek Yönetim Kurulu’nu, göreve geldiği 10 Haziran 2018 tarihinden beri, asılsız dedikodularla karalayıp aşağılamaya çalışan, hakaret eden ve böylelikle hem bütün derneği, hem de tüm ODTÜ camiasını rahatsız eden ve şiddetini her geçen gün artıran bu tarzın daha fazla kabul edilemeyeceği tartışmasızdır.

    Derneğin (İşletme ile birlikte) uzun yıllardan beri mali darboğaz yaşadığı, dernekle ilgilenen tüm üyelerimizin malumudur. BİZ, Dernek Yönetimi’ne geldiğimizden beri, önceki yönetimlerin çalıştırdığı personelle çalıştık ve bu personele, bizden önceki yönetimin 10 Haziran 2018’deki Genel Kurul’un hemen öncesinde apar topar imzaladıkları ücret sözleşmeleri kapsamında ödeme yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Benzer biçimde, gene bizden önceki yönetimlerin imzaladığı yüksek kota taahhütlü ve uzun yıllar alım garantisi verilmiş (bira, içki, kola, vb.) tedarik sözleşmeleri ile alım yapmak zorunda kaldık ve bu durumun uzun yıllar sürmesi söz konusu… Dolayısı ile yaşanmakta olan mali sorunların temel nedenleri olan ve bizden önce imzalanmış olan söz konusu sözleşmelerde, karşılıklı anlaşmaya dayalı bir iyileştirme ya da fesih söz konusu olmadıkça, yaşanmakta olan darboğazın sürmesi kaçınılmaz görünmektedir. Yönetimimiz, söz konusu sözleşmelerin tarafları ile hukuki ve kurumsal bazda görüşmelerini sürdürmektedir.

    Sürekli gündeme getirilmeye çalışılan burs fonunun kullanımı konusunda ise, tüm yönetimler yıllardır aynı yöntemi kullanmış ve aynı duyarlılığı göstermiştir. Bu durum, Vişnelik’teki yüzme havuzunun yapımından beri böyledir. Buradaki duyarlılık, bursiyerlere yapılan ödemelerin asla aksatılmaması ve bankaya ödenecek faizi de üzerine ekleyerek, fonu yerine koymak şeklindedir. Vişnelik ile asgari ilişkisi olan her üyenin bildiği bu gerçek üzerinden söz söylemek için, “Ben kullanmadım” diyebilmek gereklidir.

    10 Haziran 2018’de söylediğimiz gibi; ODTÜMD’yi birilerinin arka bahçesi yaptırmayacağız; kimsenin Dernek üzerinden ailesine rant sağlamasına izin vermeyeceğiz. ODTÜMD’nin tüzel kimliğine sahip çıkacağız, sosyal medya hesaplarına, üyelerin e-posta adreslerine, kişisel verilerine sahip çıkacağız.

    ODTÜ’lüler sorunlarını ve sorularını üç aylık, altı aylık faaliyet raporu sunumlarında, 16-17 Mart 2019 tarihlerindeki Genel Kurul’da sordu ve tartıştı. Tartışmaya da devam edecek… ODTÜMD Yönetim Kurulu’nun muhatabı bu kurullardır;  kimliksiz ve kişiliksiz sosyal medya mesajları değil…

    Yönetime geldiğimizden beri; “Bu Dernek, bütün ODTÜ mezunlarınındır” ilkesi doğrultusunda; Derneğe kırgınlığı, küskünlüğü olan herkesi yeniden kazanmaya, bunların nedenlerini anlamaya ve ayrımsız bütün ODTÜ camiasını kucaklamaya çalıştık ve çalışıyoruz. Tüm etkinliklerimizi, şeffaf biçimde üyelerimizle paylaşmayı ve tüm üyelerimizin Yönetim Kurulu toplantıları dahil katılımına açık olduğunu ilan ettik. Kısaca; polemiklerden ve sataşmalardan uzak durarak, bütün enerjimizi Derneğe harcamayı ve Dernek için çalışmayı tercih ettik.

    Üyelerimizin geçmişte yaşananlar, günümüzün gelişmeleri ve geleceğe yönelik projelerimiz adına daha iyi bilgilendirilmeleri için gerekli duyarlılığı göstereceğiz. Geçmişin birikimi olan ekonomik darboğazdan, ülke çapındaki krize rağmen çıkacağız. ODTÜMD’yi borç konuşan değil, mezunlarının, öğrencilerimizin, ODTÜ bileşenlerinin ve toplumun konularını tartışan ve çözüm önerileri sunan bir platform haline getireceğiz.

    Bu anlamda en büyük güvencemiz BİZ olma anlayışına sahip çıkan üyelerimizdir. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, ODTÜ’lülük değerleri doğrultusunda ortak akıl, kolektif yönetim anlayışı ile büyüyeceğiz.

    Saygılarımızla,

    ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    YÖNETİM KURULU

  • Seminer: Endüstri 4.0, Benzetim (Simulasyon) ve Makine Öğrenmesi Semineri

    Derneğimiz, Bilgisayar Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi işbirliğiyle ‘‘Endüstri 4.0, Benzetim (Simulasyon) ve Makine Öğrenmesi Semineri’’ gerçekleştirilecektir. İlgili tüm üyelerimizi bekliyoruz.

    PANELİSTLER:

    Prof. Dr. Veysi İşler

    Prof. Dr. Ferda Nur Alpaslan

    *************

    Tarih: 30 Mart 2019, Cumartesi

    Saat: 14.00 – 17.00

    Yer: ODTÜ Mezunları Derneği, Salon 56

  • Vişnelik’te Maç Keyfi

    Vişnelik’te Maç Keyfi devam ediyor…

    06.04.2019

    Saat: 19:00

    Galatasaray – Malatyaspor    

    Yer: Lobi Teras (Yemekli Düzen)

     

    07.04.2019

    Saat: 16:00

    Ankaragücü – Fenerbahçe    

    Yer: Salon 56 (Yemekli Düzen)

     

    08.04.2019

    Saat: 20:00

    Rizespor – Beşiktaş

    Yer: Salon 56 (Yemekli Düzen)

     

    13.04.2019

    Saat: 19:00

    Beşiktaş – Başakşehir

    Yer: Salon 56 (Yemekli Düzen)

     

    14.04.2019

    Saat: 19:00

    FENERBAHÇE – GALATASARAY

    Yer: Salon 56 (Yemekli Düzen)

    Futbol keyfini birlikte yaşamak için sizleri ve sevdiklerinizi Vişnelik’e bekliyoruz…

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

     

    Yemekli Düzende Rezervasyonlarınız için:

    Gsm: 0.530 610 64 27 Tel: 0.312 287 73 38 / 0.312 286 79 79–1152–1153

    e-posta: visnelik@odtumd.org.tr

  • ULUS BAKER OKUMALARI: “Marx’ın Bir Çift Sözü Var”

    Ulus Baker Okumaları’nın yirmi dokuzuncusu; “Marx’ın Bir Çift Sözü Var…”Barış Mücen okuyuculuğunda, 28 Mart 2019 Perşembe günü, saat 19.00’da derneğimizin Eymir Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

    İlgili tüm üyelerimizi bekliyoruz.

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

  • Vişnelik’te Şarap Buluşmaları Başlıyor!

    Anadolu ve Trakya’nın birbirinden zengin topraklarında üretilen şarapların tadımını yapacağımız, üretici ya da önologlar ile şaraplar hakkında sohbetler edeceğimiz, ODTÜ Mezunları Derneği Şarap Buluşmaları nisan ayından itibaren başlıyor…

    İlk üreticimiz Manisa Kula bölgesinde, Divlit Yanardağı eteklerinde üretim yapan, YANIK ÜLKE…

    Volkanik toprakların şaraplara yansıyan etkisiyle her biri kendine özgü 8 çeşit ürünü Kaan Can Bircan’ın sunumu ve önolog Çağrı Kurucu’nun anlatımıyla tanıyacağız.

      Yanık Ülke – Kula/Manisa

             Tadılacak ürünler:

             Cataratto – 2017

             Gewürztraminer – 2016

             Öküzgözü– 2017

             Nerello Mascalese – 2017

             Grand Reserve – 2016

             Serendipity – 2016

             Miratus – 2015

             Cabernet Franc – 2016

    Sunum : Kaan Can Bircan

    Anlatım: Önolog Çağrı Kurucu

     

    Tarih: 3 Nisan 2019, Çarşamba

    Saat: 19.00

    Yer: ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisi

    Ücret: 100 TL

     

    Bilgi ve Kayıt içinetkinlik@odtumd.org.tr  0 312 286 7979/1124

    (Ad-Soyad ve iletişim bilgilerinizi, ilgili mail adresine göndermeniz sonrasında ödeme ile ilgili bilgilendirme tarafınıza yapılacaktır.)

    Tadım 20 kişi olması halinde açılacaktır. Katılım 40 kişiyle sınırlıdır.

     

     

    PLANLANAN ETKİNLİKLER

    ChateauNuzun – Çeşmeli Köyü/Tekirdağ

    Umurbey – Yazır köyü/Tekirdağ

    Vinolus –Molu çiftliği/ Kayseri

    Chamlija – Lüleburgaz/Kırklareli

    Kocabağ – Uçhisar/Nevşehir

    ______________________________

Başa dön tuşu