Ay: Ocak 2020

  • TÜM ODTÜ ÖĞRENCİLERİNE ÇAĞRIMIZDIR…

    Deprem ne yazık ki, Elazığ ve Malatya’da çok sayıda yurttaşımızın yaralanmasına, ölümüne yol açtı.

    Depremin verdiği hasarlar barınma başta olmak üzere çeşitli yaşamsal olanakları ve ekonomik faaliyetleri de bir süre olumsuz etkileyecektir.

    ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi olarak, depremin mağdur ettiği tüm ODTÜ öğrencilerini saptamak ve elimizden gelen desteği vermek üzere sizlerin yardımını istiyoruz.

    Bu duyuruyu tüm ODTÜ öğrencilerinin kendi iletişim ağlarında paylaşarak, başta Elazığ ve Malatya olmak üzere deprem bölgesi kökenli olup, mağduriyet yaşayan öğrencilerimizin oluşturduğumuz sekreteryaya birkaç gün içinde ulaşmalarına aracı olmalarını diliyoruz.

    ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi adına “Yalnız Değilsin Hocam” programımızda sekreterya görevi üstelenen ODTÜ Mezunları Derneği (ODTÜMD) başvuru bilgileri aşağıdadır.

    ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi olarak, ODTÜ öğrencilerimizi yalnız bırakmayacağımızı bu acı olay karşısında bir kez daha anımsatırız

    ODTÜ MEZUNLARI KONSEYİ

     

     

    “Yalnız Değilsin Hocam” programı:

    Başvuracak öğrencilerimize öncelikle üzüntülerimizi bildirmek isteriz.

    Sözlü ya da yazılı başvuruda, yaşadıkları mağduriyet ile ihtiyaçlarını bildirmelerini diliyoruz.   Başvurunuzda adınız ve soyadınızı, bölüm ve sınıfınızı, iletişim bilgilerinizi bildirmeyi unutmayınız.

    Konsey üyesi Derneklerimizin sağlayacağı destek(ler) ihtiyaçların saptanmasından sonra belirlenecektir.

     

    “Yalnız Değilsin Hocam” iletişim bilgileri:

    Tel: 0312 -286 79 79 – Faks: 0312- 287 75 00

    E-posta: odtumd@odtumd.org.tr

    Adres:

    ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    Vişnelik Tesisleri, 1540. Sokak No: 58 100. Yıl ANKARA – TÜRKİYE

     

     

     

    KONSEY ÜYELERİ:

    ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    ODTÜ BURSA MEZUNLAR DERNEĞİ

    ODTÜ DENİZLİ MEZUNLAR DERNEĞİ

    ODTÜ EGE MEZUNLARI DERNEĞİ

    ODTÜ MEZUNLARI GAZİANTEP DERNEĞİ

    ADANA ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    ANTALYA ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    ESKİŞEHİR ve ÇEVRESİ ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    İSTANBUL ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    KAYSERİ ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    KIBRIS ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    KOCAELİ ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    MERSİN ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

    SAMSUN ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

  • ODTÜ’den Deprem Açıklaması

    AFAD tarafından açıklanan verilere göre, 24 Ocak 2020 tarihinde, yerel saat ile 20:55:11’de, merkez üssü Elazığ-Sivrice’de (38.3593° K, 39.0630° D) bulunan 8 kilometre derinliğinde, moment büyüklüğü Mw=6.8 olan bir deprem meydana gelmiştir.

    Bölgedeki belirgin sismotektonik yapı, sol-yanal atımlı Doğu Anadolu Fay hattı olup bu fay zonu üzerinde birçok tarihsel deprem bulunmaktadır. Sözü edilen fay üzerindeki son yıkıcı deprem; 2010 yılındaki Kovancılar (Mw=6.1) depremidir ve 2020 depreminin Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Pütürge segmenti üzerinde meydana geldiği düşünülmektedir.

    AFAD verilerine göre, dış merkez mesafesi 50 km içerisinde yer alan ve Sivrice depremi ana şokunu kaydeden 5 adet kuvvetli yer hareketi kayıt istasyonu bulunmaktadır. Elazığ ilinde bulunan ve depremin merkezine en yakın mesafede (24 km) yer alan 2308 kodlu istasyonda Doğu-Batı doğrultusunda yaklaşık 0.3g büyüklüğünde maksimum yer ivmesi ölçülmüştür. Bu değerler, bir önceki ve şu an yürürlükte olan Türkiye Deprem Tehlike Haritası’ndaki değerlerden daha düşüktür. Tüm dalga formları elde edildiğinde detaylı sismolojik analizler yapılacaktır.

    Yerleşim merkezlerinde ve kırsal alandaki yapı stokunun maruz kaldığı hasarlarla ilgili bir saha çalışması başlatılmıştır. Bölgedeki yapı stoku özellikleri ve geçmişteki benzer deprem hasarları göz önüne alındığında Sivrice depreminin bölgede mühendislik hizmeti görmemiş yapılarda yaygın hasar oluşturabileceği düşünülmektedir.

    Deprem sarsıntısından etkilenen bölgelerin jeolojik ve topoğrafik özellikleri göz önüne alındığında ciddi farklılıklar gözlendiği ve dolayısıyla bu farklılaşmanın yapısal hasarı da etkileyebileceği bilinmektedir.

    Bölgede ekiplerimizle yürüteceğimiz detaylı saha çalışmaları, depremin sismolojik, geoteknik ve yapısal etkilerini kapsamlı biçimde ortaya koyacaktır.

    Bölgede ODTÜ olarak, geçmişte de olduğu gibi, deprem afetlerinde bilgi birikimimiz ve deneyimimizle bilimsel desteği vereceğimizi bildiririz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı ve herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

     

  • Elazığ Depremi Basın Duyurusu

    BASIN DUYURUSU

    24 Ocak Cuma akşamı saat 20.55’te merkezi Elazığ Sivrice olan, ilk açıklamalara göre 6.8, düzeltilen açıklamalara göre 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

    Tüm Güneydoğu ve Doğu illerinde hissedilen bu büyük sarsıntıdan etkilenen başta bölge halkı olmak üzere tüm halkımıza ODTÜ Mezunları olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

    Bu büyük faciada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Tanrı’dan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

    Bu vesileyle ülkemizin kaçınılmaz bir gerçeği olan depremlere karşı alınması gereken tedbirler ve bu depremin yaralarının acil sarılması kapsamında aşağıdaki uyarı ve önerilerimizin yetkililer tarafından dikkate alınmasını umut ediyoruz:

    1.  Deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarına acilen başlanmalı, yıkılacak binalar yıkılmalı, güçlendirme ile kullanılabilecek binalar acilen güçlendirilmeli ve kullanıma açılmalıdır.

    2.  Yıkılmış, hasar görmüş veya tedbir nedeniyle boşaltılmış binalarına giremeyen vatandaşlarımız için, kış koşullarında insanca yaşayabilecekleri mekânlar belirlenmeli, bu çerçevede tüm bölge imkânları tespit edilerek Kamu misafirhaneleri, oteller, barınmaya uygun tüm tesisler değerlendirilmelidir.

    3.  Deprem riski gözetilerek ortaya konan kentsel dönüşüm projelerinin; rant alanlarının yağmalanmasına hizmet etmesine izin verilmemeli, fay hatları herkesçe bilindiğine göre, kentsel dönüşüm projelerine özellikle kritik fay hatları üzerindeki yerleşimlerde öncelik verilmelidir.

    4.  Depreme dayanıklı inşaat standartlarını belirleyen yönetmelikler; anlaşılması zor, uygulanamayan dokümanlar olmaktan acilen çıkarılmalı, 6-8 kata kadar konutların proje ve yapımına yönelik basit, anlaşılabilir standartlar hazırlanıp yürürlüğe sokulmalıdır.

    5.  İnşaatlarda kullanılacak beton, demir gibi malzemelerin kalite standartları gözden geçirilmeli, kalite yönetimi ve denetimi süreçlerinin sorunlu yanları çözüme kavuşturulmalıdır.

    Halkımıza saygıyla duyurulur.

    ODTÜ Mezunları Derneği

    Yönetim Kurulu

  • Yönetim Kurulu Görev Dağılımı

    11 Ocak 2020 tarihlerinde yapılan, 2020 yılı Olağanüstü Genel Kurulu’nda seçilen Yönetim Kurulu, 15 Ocak 2020 tarihinde yaptığı toplantıda Yönetim Kurulu görev dağılımı aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

    Başkan          : Mustafa ÇOBANOĞLU (CE’83)

    II.Başkan       : Bayraktar BAYRAKTAR (CE’87)

    Sayman         : Berna İLDOĞAN (BA’89)

    Yazman         : Pamir ÖZBEK DİLAVER (CHEM’91)

    Üye                : Nihan Dide DAŞER (CHE’94)

    Üye                : Meltem ERGÜL (PADM’87)

    Üye                : Ercan BAŞAL (PSY’94)

    Üye                : Karden BÜYÜKTANIR AKTAR (MINE’15)

    Üye                : M.Cahit ABABAY (CE’80)

     

    Bilgilerinize sunarız.

    Saygılarımızla,

  • Olağanüstü Genel Kurul Seçim Sonuçları

    11 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulumuzda
    seçilen kurulları aşağıda ayrıntılı seçim sonuçlarını bilgilerinize sunarız.
    Kurulların görev dağılımını en kısa sürede sizlerle paylaşacağız.
    ODTÜ Mezunları Derneği, sizlerin destekleri ve katkılarıyla, ilkeleri ve değerleri
    doğrultusunda çalışmalarına devam edecektir.
    Saygılarımızla,
    ODTÜ Mezunları Derneği
Başa dön tuşu