GenelKonsey Duyuruları

ODTÜ REKTÖRÜNE ÇAĞRIMIZDIR

Sayın Verşan KÖK, ODTÜ Rektörü

Üniversite kampüsünde, öğrenci yurtlarına giden ve sadece öğrencilerin kullandığı yaya yolunun üstündeki merdivenlerde, üniversitenin özgürlüğünü, çeşitliliğini ve farklılıklara saygıyı ifade eden gökkuşağının renkleri vardı. Birkaç gün önce bir sabah bu basamakların griye boyandığı görüldü. Öğrenciler merdiven basamaklarını tekrar gökkuşağının renklerine boyadılar.

Buraya kadar olanlar bir üniversite için olağan süreçlerdi. Ancak önceki gece kim oldukları bilinmeyen kişiler bu merdivenleri tekrar kırmızı beyaza boyadılar. Doğal olarak bu durum öğrencilerin tepkisini çekti.

Sayın Rektör, bu olaydan haberinizin olmadığını, açıkça provokasyon kokan bu eylemin bilginiz dışında olduğuna inanmak istiyoruz. Başta siz olmak üzere hepimizin performansı ile gurur duyduğumuz üniversitemizin bu kariyeri, Üniversite yönetimi, Akademisyenleri, Öğrencileri, Çalışanları ve Mezunları ile baskılara boyun eğmemeleri, üniversitenin özgür ortamından asla taviz vermemeleri, başarının olmazsa olmazı olan özgür düşünce, çok seslilik ve farklılıklara saygıyı özenle korumaları, gerektiğinde bunun için bedel ödemeleri sayesinde elde edilmiştir.

Hiç şüphesiz özgürlük alanları ülkede ekonomik/siyasi krizlerin derinleştiği dönemlerde iktidarları daha çok rahatsız etmektedir. Bu nedenle özgürlüğüne düşkün üniversiteler bu günlerde hedef tahtası halindedir. ODTÜ’lüler tuzaklara ve provokasyonlara karşı deneyimlidir. Öğrencilerimizin de bu olgunlukta ve deneyimde olduğunu gururla söyleyebiliriz.

Çok seslilik ve çeşitlilik talebinin önüne milliyetçi çağrışımlar yapan ve siyasi iktidarın söylemlerini çağrıştıran mesajlarla çıkmak, ODTÜ’de tutmaz. ODTÜ’lüler, kırmızı beyazı üniversitenin ambleminde yıllardır gururla taşıyorlar.

Rektörlüğü gelişen bu olaylar ile ilgili açıklama yapmaya, öğrenci yolundaki gökkuşağı renklerini tekrar sağlamaya, bilgileri dışında olduğuna inanmak istediğimiz bu tuzakları tertipleyenleri ortaya çıkarmaya davet ediyoruz. Üniversitemizin özgürlüğünü, çok sesliğini, farklılıklara saygısını özenle korumanın ve provokatif eylemlere engel olmanın biz mezunlar için bir vefa borcu olduğunu beyan ediyoruz.

ODTÜ Mezunları Derneği

Adana ODTÜ Mezunları Derneği

Antalya ODTÜ Mezunları Derneği

Bursa ODTÜ Mezunlar Derneği

Ege ODTÜ Mezunları Derneği

Eskişehir ve Çevresi ODTÜ Mezunları Derneği

İstanbul ODTÜ  Mezunları Derneği

Kayseri ODTÜ Mezunları Derneği

Kocaeli ODTÜ Mezunları Derneği

Mersin ODTÜ Mezunları Derneği

Samsun ODTÜ Mezunları Derneği

Başa dön tuşu

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimize bağışlarınızı bekliyoruz.

DERNEK İŞ BANKASI BAĞIŞ HESAPLARI 

İŞ BANKASI ODTÜ ŞUBESİ

TL HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR63 0006 4000 0014 2291 4222 59

USD HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR39 0006 4000 0024 2293 7971 49

EURO HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR98 0006 4000 0024 2293 7971 54

SWİFT KODU: ISBKTRISXXX

Önemli Not: Açıklama bölümüne sadece DERNEK BAĞIŞI ve İLETİŞİM BİLGİSİ yazılması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

Yönetim Kurulu