Yıl: 2023

  • 1. DAYANIŞMA GRUBU İHTİYAÇ LİSTESİ

    Depremden etkilenerek Ankara’ya yerleşen ailelerimizin ihtiyaçlarını dayanışma ile karşılamak üzere başlattığımız çalışmamıza destek olabilirsiniz.

    Çalışma kapsamında her hafta 10-15 ailelik dayanışma grupları oluşturulacaktır. Her hafta Çarşamba gününe kadar mevcut grubun ihtiyaçları için çalışma devam edecektir. Cuma günleri yeni dayanışma grubu listesi yayımlanacaktır.

    Bu haftaki 1. dayanışma grubumuzda 15 aile bulunuyor. İhtiyaç listesine https://www.odtumd.org.tr/wp-content/uploads/2023/03/IHTIYAC-LISTESI-YENI.pdf adresinden ulaşabilirsiniz. 1. Dayanışma Grubu için desteklerinizi 22 Mart Çarşamba saat 21.00’e kadar “1. Dayanışma Grubu” etiketi ile derneğimize bırakabilirsiniz.

    Dayanışma Yaşatır. 

  • Travmatik Yaşantılarla Başetme ve Psikolojik İlk Yardım Paylaşımına Davetlisiniz!

    6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası afet, acil durumlar gibi travmatik olayların ya da zorlayıcı yaşantıların hayatımıza olan psikolojik ve sosyal etkileri üzerine konuşmak için bir araya geliyoruz. Psikolog Dr. Nedret Öztan’ın konuyla ilgili sunum yapacağı paylaşımda yaşanılan travmanın insanlar üzerindeki etkileri ve bunlarla baş etme yolları üzerine konuşacağız.

    Tüm üyelerimizi ve dostlarımızı etkinliğimize bekliyoruz.

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

      

    TRAVMATİK YAŞANTILARLA BAŞETME VE PSİKOLOJİK İLK YARDIM

     Tarih: 19.03.2023

    Saat: 11:00

    Yer: Vişnelik Salon

  • ALİ FUAT SÜER KARİKATÜR SERGİSİ’NE DAVETLİSİNİZ!

    ODTÜ Mezunları Derneği bünyesinde Ali Fuat Süer Karikatür Sergisi 15 Mart 2023 Çarşamba günü 18.00’de açılıyor.

    Satıştan elde edilen gelirin %25’i ODTÜ MD Burs Fonuna aktarılacağı sergimizi 15-31 Mart 2023 tarihlerinde ziyaret edebilirsiniz.

    Katkılarınız ODTÜ öğrencilerine destek olsun.

     

  • ODTÜ MD Seçimli Olağan Genel Kurulu Duyurusu

    Sayın Üyemiz,

    ODTÜ Mezunları Derneği Olağan Genel Kurulu ve Seçimleri aşağıdaki gündem ile, çoğunluklu olarak 25-26 Mart 2023 tarihlerinde saat 10:00’da ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde (İşçi Blokları Mahallesi, 1540. Sokak No: 58 100. Yıl, Ankara), çoğunluk sağlanamadığı takdirde 8-9 Nisan 2023 tarihlerinde saat 10:00’da aynı adreste gerçekleştirilecektir.

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

    Yönetim Kurulu

     

    2023 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurulu

    25 Mart 2023 (8 Nisan 2023) Cumartesi Günü

    • Açılış, (saat:10:00)
    • Divanın oluşturulması,
    • Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması,
    • Gündemin okunması ve karara bağlanması,
    • Haziran 2021 – Ocak 2023 Dönemi Çalışma Raporu’nun sunulması,
    • Denetim Kurulu Raporu’nun ve Bağımsız Denetim Raporu’nun sunulması,
    • Raporlar üzerine görüşme ve Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun ayrı ayrı aklanması,
    • Ara (saat: 13:00-13:30)
    • 2023 – 2024 yılı tahmini bütçelerin görüşülmesi ve karara bağlanması ve üyelik aidatının belirlenmesi,
    • Tüzük değişikliği, yönetmelik değişiklikleri önerilerinin görüşülmesi ve karara bağlanması,
    • Lokal İktisadi işletmesinin sermaye artırımının görüşülmesi ve karara bağlanması
    • Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları asıl ve yedek üyeleri aday başvurularının alınması ve duyurulması,
    • Dilek ve öneriler, kapanış

     

    26 Mart 2023 (9 Nisan 2023) Pazar Günü (Saat 10:00-17:00)

    • Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları asıl ve yedek üyelerinin seçimi,
    • Kapanış.

     

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

     

     

  • Öykü Yarışması Sonucu ve Ödül Töreni Hakkında

    Sayın Üyemiz,

     

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Derneğimizin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ve Edebiyat Kulübü öncülüğünde gerçekleştirilen öykü yarışmasının ikincisi sonuçlanmıştır.

    “Umut Canlansın Kadın Güçlensin” temasıyla yapılan 2023 Yılı Öykü Yarışmasında, jüri üyeleri, aşağıda bilgileri verilen 3 katılımcının eserlerini, eşit olarak teşvik ödülüne değer bulmuşlardır.

     

    Teşvik ödülüne değer bulunan eserler ve yazarları:

     

    • Ner78 rumuzlu Fatma Katırcıoğlu Yılın İlk Kavunu adlı öyküsü ile Temaya Uygunluk açısından
    • Madun rumuzlu Yasemin Uğur Çam, Kelikli Sultan adlı öyküsü ile Temaya Uygunluk ve Kadını Birey Olarak Görebilme açısından
    • Portakal Çiçeği rumuzlu Filiz Serap Çiçekli, Hunga adlı öyküsü ile Yaratıcılık ve Özgünlük açısından.

     

    Yarışmaya başvuran tüm katılımcıları tebrik ediyor, 11 Mart 2023 Cumartesi günü 15:00’de Vişnelik Tesisinde gerçekleştirilecek ödül törenine tüm üyelerimizi davet ediyoruz.

     

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

  • Çadır ve Uyku Tulumu Kampanyaları Hakkında

    Değerli Üyelerimiz ve Destekçilerimiz

    Öncelikle, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız felaketin ardından yaptığımız çalışmalara desteğiniz için teşekkür ederiz. Acımız her geçen gün daha da derinleşirken yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz.

    Çadır ve uyku tulumu konusunda yaptığımız çalışmalara verdiğiniz destekler ile bugüne kadar 2617 adet uyku tulumu, 509 adet çadır, 300 adet yatak, 300 adet yorgan, 1350 adet mat, 1154 adet mont ve 150 adet koruyucu pantolon temin edilerek bölgeye ulaştırılmıştır.

    Çadır ve uyku tulumu temini için ilgili firmalara yaptığınız ödemelerin kontrolü için aşağıdaki linklerde bulunan listeleri kullanabilirsiniz.

    Çadır Sipariş Listesi – TL

    Çadır Sipariş Listesi – USD/Euro

    Uyku Tulumu Bağışçı Listesi

     

    Saygılarımızla

    ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu

  • “Kendimize Keşif Yolculuğu” Sunumuna Davetlisiniz!

    İçinde bulunduğumuz çağ insanlığı çok daha hızlı bir tempoya ayak uydurmak zorunda bırakıyor. Bu hız ve telaş insanları sinirli, tahammülsüz, mutsuz, öfkeli, içine kapanık bireyler haline getiriyor.

    Beyninizi, zihninizi ve nefesinizi doğru bir şekilde eğiterek, geliştirerek ve kullanarak hayatınıza farklı bir bakış açısı katmak ister misiniz? Modern yaşamın zihinde yarattığı bu handikaplarla ve sıkıntılarla daha rahat baş edebilmek için konuya “Nefes” açısından bakarak tasarlanmış “Kendimize Keşif Yolculuğu” sunumuna tüm üyelerimizi bekliyoruz.

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

    Kendimize Keşif Yolcuğu Sunumu

    Konuşmacı: Aysan Gürçağlar

    Tarih: 11.03.2023, Cumartesi

    Saat: 10:00 – 17:00

     

    Sunum Programı

    Beyin, Beden, Zihin, Nefes Birlikteliği

    Neden Bu Kadar Çok Stresli ve Hastayız?

    Nefes

     

    Etkinlik Ücretleri

    Katkı Paylı Üye: 100 TL

    Üye: 110 TL

    Misafir: 120 TL

     

    *Etkinlik katılımcı sayısı minimum 10 kişi olması durumunda gerçekleşecektir.

    **İndirimli ücretler aidat yükümlülüğünü yerine getirmiş üyelerimiz için geçerlidir.

     

    Detaylı bilgi ve ön kayıt için 0312 286 7979 / 1124 – 1126 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

     

    KONUŞMACI HAKKINDA

    Aysan Gürçağlar

    ODTÜ Kimya Bölümü’nden 1990 yılında mezun olmuştur. İnşaat ve Sağlık sektöründe üst düzey yöneticilik yapmış, 2010 – 2013 yılları arasında LÖSEV’de Sosyal Hizmetler Koordinatörü olarak görev yapmıştır.  2013 yılında Mimoza Yaşam’da Nefes Eğitmenliği ve 2018 yılında Nefes ve Yaşam Akademisi’nde nefes çalışmaları programlarına katılmıştır. 2018 yılından bu yana Temel Sinir Bilim ile Nefes’i birleştirerek çalışmalarına devam etmektedir.

  • Davit Ughrelidze Retrospektif Resim Sergisi’ne Davetlisiniz!

    ODTÜ Mezunları Derneği bünyesinde Davit Ughrelidze Retrospektif Resim Sergisi 1 Mart 2023 Çarşamba günü 18.00’de açılıyor.

    Satıştan elde edilen gelirin %25’i ODTÜ MD Burs Fonuna aktarılacağı sergimizi 1-14 Mart 2023 tarihlerinde ziyaret edebilirsiniz.

    Katkılarınız ODTÜ öğrencilerine destek olsun.

  • ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ 2023 YILI OLAĞAN GENEL KURUL DUYURUSU

    Sayın Üyemiz,

    Dernek Tüzüğümüz gereği 2023 yılı seçimli Olağan Genel Kurulu 25 Mart 2023 günü, seçimler 26 Mart 2023 günü saat 10:00-17:00 saatleri arasında çoğunluklu olarak; çoğunluk sağlanamadığı takdirde Genel Kurul çoğunluk aranmaksızın 8 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 10:00-18:00 arasında, seçimler ise 9 Nisan 2023 Pazar günü, saat 10:00–17:00 arasında ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesislerinde yapılacaktır.

    Genel Kurul’a katılma hakkına sahip üyelerin listesi, 25 Şubat 2023 Cumartesi günü, Derneğimizde ilan edilecektir.

    Bu listeye itirazlar, 11 Mart 2023 Cumartesi günü 18:30’a kadar Yönetim Kurulu’na yapılabilecektir.

    Olağan Genel Kurul’a katılımlarınızı bekleriz.

     

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği                                                                            

    Yönetim Kurulu

  • ODTÜ Mezunları Derneği Deprem Bölgeleri ile Dayanışma Çalışmaları

     

Başa dön tuşu

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimize bağışlarınızı bekliyoruz.

DERNEK İŞ BANKASI BAĞIŞ HESAPLARI 

İŞ BANKASI ODTÜ ŞUBESİ

TL HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR63 0006 4000 0014 2291 4222 59

USD HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR39 0006 4000 0024 2293 7971 49

EURO HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR98 0006 4000 0024 2293 7971 54

SWİFT KODU: ISBKTRISXXX

Önemli Not: Açıklama bölümüne sadece DERNEK BAĞIŞI ve İLETİŞİM BİLGİSİ yazılması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

Yönetim Kurulu