Ay: Ekim 2019

  • ODTÜ’yü Hedef Alan Saldırılar Devam Ediyor

    Sayın Üyemiz,

    ODTÜ’yü Hedef Alan Saldırılar Devam Ediyor.
    Cumhuriyet Yürüyüşü adı altında sözde üniversitede yetkili sendikanın yapmayı planladığı yürüyüş belli odaklar tarafından “Yıllar sonra ODTÜ’ye gireceğiz” , “Kırım olabilir” denilerek okulumuza karşı büyük bir provokasyona dönüştürülmeye çalışılmaktadır.
    Bu girişimin son dönemde yaratılan olağanüstü koşullarda; milli duyguları istismar ederek ODTÜ’nün demokratik yapısını hedef aldığı açıktır.

    Dönem dönem mezunların bile “güvenlik gerekçesiyle” alınmadığı kampüse niyetlerini açıkça beyan eden, üniversitemizle alakası olmayan kişilerin yürüyüş yapması kabul edilemez.
    Diploma töreni, Eymir yürüyüşü, Kavaklık olayı hala tazeliğini korurken; Ankara’da başka yer yokmuş gibi gündeme getirilen bu girişimin iyi niyetli olduğunu söylemek olası değildir. Kaldı ki hiç bir okul genele açık gösteri alanı değildir.

    Başta Rektörlük, tüm sorumluları uyarıyoruz.
    Asla kabul edilemeyecek bu girişime izin vermeyin.

    Bizler ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi olarak öğrencilerimizin çağrısı doğrultusunda yarın saat 11:30 da Rektörlük önünde olacağız.
    ODTÜ, ODTÜ’lülerindir.

    ODTÜ MEZUN DERNEKLERİ KONSEYİ

    _____________________________
    1540. Sokak No: 58 100. Yıl ANKARA
    Tel: 0312 286 79 79
    Faks: 0312 287 75 00
    e-posta: odtumd@odtumd.org.tr
    internet: https://www.odtumd.org.tr

  • ODTÜ’de Yapılacak Eylem Hakkında

    50 yıl önce 6. Filo’yu protesto eden gençlere saldırdıktan sonra Amerikan savaş gemilerini kıble yapıp namaz kılanlar, “Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanlığı” adı altında emperyalist güçlerin piyonluğunu yapanlar, “Emevi Camii’nde namaz kılacağız” diye caka satanlar, şimdi çıkmış;

    “Emperyalist güçler ve onların taşeronlarına karşı”

    ODTÜ’de protesto yapacaklarını ilan etmişler!

    Protesto, demokratik bir haktır. Ama protesto eylemleri için; emperyalistlerin askeri üsleri, elçilikleri ve her türden iş birlikçilerinin mekanları dururken, ODTÜ’de böyle bir eylem yapmak, açık ve ucuz bir provokasyondur. Gidip I-Phone’larını başka yerde yaksınlar. Çünkü ODTÜ Rektörlüğü’nün önünde, CIA Şefi Vietnam Kasabı Kommer’in 50 yıl önce yakılan arabasının ateşi var hala.

    Bu provokasyonu örgütleyenler, izin verenler ve sessiz kalanlar bilmelidirler ki;

    ODTÜ’lüler bu tür ucuz provokasyonlara izin vermez, baskılara boyun eğmezler.

     

     

    ODTÜ Mezunları Derneği

    Yönetim Kurulu

  • Şarap Tadımı: DATÇA VİNEYARDS

    Sayın Üyemiz,

    Anadolu ve Trakya’nın birbirinden zengin topraklarında üretilen şarapların tadımını yaptığımız, üretici ya da önologlar ile şaraplar hakkında sohbetler ettiğimiz,

    Şarap Buluşmaları seçkin üreticilerin katılımıyla devam ediyor…

    Bu haftaki üreticimiz güney ege teruarında butik üretim yapan İşleyici ailesinin ürünü…

    DATÇA VİNEYARDS

    Şarap serüvenlerine evde yaptıkları şaraplarla başlayan Meltem ve Hasan İşleyici kendi “bağımız ve kendi şarabımız olsun, bu şarabı dostlarımızla paylaşalım” fikriyle çıktıkları yolda şimdi çocukları Yalım ve Simin ile birlikte antik dünyanın şarap merkezi olan Datça’nın eşsiz doğasıyla iç içe bu hayallerini gerçekleştiriyor.Bu tadım seansında Datça Şaraplarının 8 ürününü, Simin ve Yalım İşleyici’nin katılımıyla tadıp tanıyacağız…

     

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

     

    DATÇA VİNEYARDS  / MUĞLA/DATÇA

    Tadılacak ürünler:

    Silenus Blush ( karsılama)

    Silunus Chardonnay

    Savignon Blanc

    Cnidus Syrah

    Cnidus Merlot

    Blend Barik Kırmızı

    Cnidus Öküzgözü-Boğazkere

    Cnidus Cabernet Sauvignon

    Sauvignon Blanc – Yarı tatlı

     

    Sunum:  KAAN CAN BİRCAN

    Anlatım: SİMİN VE YALIM İŞLEYİCİ

    Tarih: 24 Ekim 2019, Perşembe

    Saat: 18:30 – Karşılama ve tanışma

    19.00 – Tadım

    Yer: ODTÜ Mezunları Derneği, Salon 56

    Ücret: 120 TL

    Bilgi ve Kayıt için: etkinlik@odtumd.org.tr  0 312 286 7979/1124

    (Ad-Soyad ve iletişim bilgilerinizi TC numaranız (fatura kesmemiz için gerekmektedir.) ile birlikte ilgili mail adresine göndermeniz sonrasında ödemeyle ilgili bilgilendirme tarafınıza yapılacaktır.)

  • EDEBİYAT ÇALIŞTAYI: ‘‘Edebiyat Herkese İyi Gelir’’

    ODTÜMD EDEBİYAT KULÜBÜ

    EDEBİYAT ÇALIŞTAYI

    ‘‘Edebiyat Herkese İyi Gelir’’

    2-3 Kasım 2019

    Edebiyat Kulübü 15. yılında edebiyatseverleri bir araya getirmeye devam ediyor.

    2 – 3 Kasım 2019 tarihinde Edebiyat Kulübümüz,

    ‘‘Edebiyat Herkese İyi Gelir’’ temasıyla bir çalıştaya imza atıyor.

    Çalıştayda çeşitli söyleşi ve konuşmalarla edebiyatın ve psikolojinin önde gelen isimlerinden;

    Ayla Kutlu, Erendiz Atasü, Üstün Dökmen, Gürsel Korat, Özcan Karabulut, Halil Genç,  Şule Şahin, İbrahim Berksoy, Mine Hoşcan Bilge ve Onur Bütün yer alacak.

    İki gün boyunca edebiyatın iyi gelme halleri üzerine konuşarak edebiyatseverlerle bir araya geleceğiz.

    Çalıştay, kapanış kokteyliyle sona erecektir.

    Programı ekte bulabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

  • Üyelerimize ve Kamuoyuna Zorunlu Açıklama

    Üyelerimize ve Kamuoyuna Zorunlu Açıklama

    10 Ekim 2019

    ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik tesislerinde, 11-13 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılması planlanan müzik festivaline ilişkin olarak; İyi Eğlenceler (Atlantis) şirketi tarafından, sosyal medyada 09 ve 10 Ekim 2019 tarihlerinde yapılan açıklamalar, baştan aşağı yanlış ve gerçek dışı beyanlar içermektedir. Bunun yanı sıra, bazı sosyal medya yazışma gruplarında yer alan bilgi ve sorumluluktan yoksun yorumlar da haksız olmalarının ötesinde, farklı nedenler ve beklentilerle olsa da derneğimizi ve “ODTÜ” değerlerimizi kirletmekten öte bir sonuç sağlamamaktadır. Bizim için değerli olan ise ODTÜ’lülük kimliği ile bütünleşmiş, duyarlı üyelerimizin, doğru bilgi alabilmeleri ve hayal kırıklığı yaşamadan emanetlerinin hala emin ellerde olduğunu bilmeleri ve Derneğimize güvenmeleridir.

    Yalın biçimde ifade etmek gerekirse, ODTÜ Mezunları Derneği, bu festivalin tarafımıza İyi Eğlenceler (ATLANTİS) şirketi tarafından 1.115.000,- TL olarak bildirilen ve abartılmış olduğunu değerlendirdiği, ayrıntıdan yoksun gider “bütçesini” ONAYLAMAMIŞTIR. Oysa İYİ EĞLENCELER ORGANİZASYON ŞİRKETİ ile imzalanmış olan Çim Amfi Sözleşmesindeki amir madde “3.1. Her etkinlik, için ayrı bir bütçe taslağı hazırlanacak, karşılıklı onay olduktan sonra tüm işlemler Bütçe üzerinden yürütülecektir. Taraflar bu Sözleşme kapsamında gerçekleşecek her bir etkinlik için ayrı bir bütçe taslağı hazırlayacaklardır… …Her bir etkinlik için ayrı ayrı hazırlanarak, Taraflarca yazılı olarak onaylanan Bütçeler onay yazıları ile birlikte ve bu sözleşmenin ayrılmaz bir parçası olarak saklanacaktır…” biçimindedir. Buna karşın “Festival” bütçesi, Yönetim Kurulumuz tarafından onaylanmadan, bilet satışına ve ilan yapılmaya başlanmış ve ayrıca bilet fiyatları için de Yönetim Kurulu’muzun onayı alınmamıştır. Sonuç olarak; festivale, derneğimizin yetkili kurulu olan Yönetim Kurulu tarafından yazılı onay verilmemiştir. Keyfiyet ilgili firmaya zamanında bildirilmiştir.

    İyi Eğlenceler (İE) şirketi tarafından yapılan açıklamada yer alan, “festivalin gerçekleştirilmesi için tüm akılcı yolların denendiği” iddiası da gerçek olmadığı gibi, tarafımıza İE’den hiçbir görüşme talebi gelmemiştir. Festival organizasyonu ve bilet satışına başlandığı öğrenildiği zaman, kendilerine konser bütçelerinin onaylanmadığı ve bu kadar yüksek bir gider bütçesinin kabul edilemeyeceği yazılı olarak bildirilmiştir. Zira bu yüksek giderli bütçe onaylandığı takdirde Dernek, etkinlik sonucu oluşabilecek zarar nedeniyle, gelir kaybına uğramış olacaktır. Firmaya; isterlerse, festivalin 3 günlük Çim Amfi kira bedeli karşılığında gerçekleştirilebileceği seçeneği önerilmiştir. Bu doğrultuda, Çim Amfi kirası da oldukça makul düzeyde; 3 gün (11 konser için) 200.000,- TL olarak belirlenmiştir. Bizim adımıza ve İyi Eğlenceler (Atlantis) tarafından yapılan önceki konserlerdeki, konser başına kiralama bedeli olan 25.000 TL göz önüne alındığında, 11 konser için teklif ettiğimiz kiralama bedelinin makul ölçülerde olduğu görülecektir. Öneri, kendilerine e-posta yoluyla bildirildiği halde, firmadan hiçbir geri dönüş olmamış; dolayısıyla kira sözleşmesi yoluyla festivalin gerçekleştirilmesi yönündeki çözüme yönelik bu makul önerimiz, kabul edilmemiştir.

    Bu arada, 2019 yılı başından beri yürürlükte olan ODTÜ Mezunları Derneği ile İyi Eğlenceler (Atlantis) Organizasyon Şirketi arasında imzalanmış ÇİM AMFİ SÖZLEŞMESİ kapsamında imzalanacağı sözü verilen “Üçüncü taraflarla yapılacak Sponsorluk Sözleşmesi”, sürekli geciktirilmiş ve halen imzalanmamıştır. Bu kapsamda, sözleşme hükmü olan ve 31 Mart 2019 tarihine kadar, İyi Eğlenceler şirketi tarafından derneğimize ödenmesi gereken 300.000,- TL Sponsorluk Avansı ile İyi Eğlenceler (Atlantis) Şirketinin talebi üzerine yaptırılan Çim Amfi çevresindeki panolar için tarafımıza ödenmesi gereken 150.000,- TL bedel de tarafımıza yapılmamıştır. En son, 26 Ağustos 2019 tarihinde sponsor firmanın yetkilisi, Başkan ve Sayman üyelerimizle telefonla yaptıkları görüşmede “o haftanın sonuna kadar sözleşmenin imzalanacağını ve ödemenin yapılacağını” kesin olarak söz verdiği halde sponsorluk sözleşmesi imzalanmamıştır. Bu hususların tamamı belgelidir ve Yönetim Kurulu kararları ile kayıt altındadır. Bir başka ifade ile bizim açıklamalarımız, İyi Eğlenceler (Atlantis) şirketinin iddiaları gibi, hamasi ve dayanaksız değildir.

    Söz konusu Sponsorluk Sözleşmesi için, Çim Amfi Sözleşmesi’nde Yönetim Kurulu’muzun onayı dışında başka bir ön koşul olmadığı halde; Çim Amfi Sözleşmesi için İE tarafından bir “ek protokol” hazırlandığı ve 16 Eylül 2019 günü, (her nedense) sadece BAZI Yönetim Kurulu üyelerimize gönderildiği, tam 14 gün sonra öğrenilmiştir. YK Başkanı, Sayman üye ile birlikte (yetki aşımı yaparak) 16 Eylül 2019 tarihinde imzaladıkları anlaşılan  “ek protokolü”, 1 Ekim 2019’da tüm YK üyelerine göndermiştir. Sözleşmenin amir hükümlerine göre Yönetim Kurulu’nun yetkisindeki bir protokol onayının, sadece bir kısım üye ile paylaşılmış olması ve bunun ardından da YK kararı olmadan, usulsüz ve yetkisiz biçimde imzalanmış olması, ahlaken de hukuken de kabul edilebilir bir husus değildir. Daha da vahimi, söz konusu “Ek Protokol”de, çok daha önceden imzalanmış olması gereken Sponsorluk Sözleşmesi’nin imzalanmasının, ÖN KOŞULU OLARAK; birdenbire ortaya çıkarılan “Vişnelik Festivali”, olmazsa olmaz koşul olarak belirtilmiştir. Oysa Çim Amfi sözleşmesinde, sponsorluk hususu, “Madde 3.3.3. Etkinliklerinden biri, bazıları veya tamamı için sponsorluk anlaşması yapılması her iki tarafın da yazılı olarak onaylaması ile mümkündür” biçiminde yer almaktadır. Yani “ODTÜ MD YK kabul ederse işlerlik kazanır” hükmünden başka bir “ön koşula” bağlanmamıştır. Ayrıca bu ek protokolle, Derneğin sözleşmeden kaynaklı alacak ve haklarından Dernek aleyhine feragat edilerek Dernek; açıkça ve kasten zarara uğratılmaya çalışılmıştır. Yönetim Kurulumuz, bu tehdidi görerek, tüm bütçelerin reddedildiği hususunu karara bağlamıştır. Eğer onaylamış olsaydık, yaklaşık 15 konser için derneğimize bırakmak istedikleri konser gelirlerinin 100 bin TL’yi bile bulmadığını kabul etmiş olacaktık! Oysa Çim Amfi kiralama bedeli, etkinlik başına 25 bin TL’dir. Yiyecek ve içecek satışlarının, etkinlik başına ortalama karı ise gene 15 bin TL civarındadır. Eğer bu yöntem uygulansaydı; 15 etkinliğin derneğimize yaklaşık getirisi (sponsorluk gelirleri hariç) 600 bin TL olacaktı.

    Derneğimizi büyük sıkıntıya sokan (hukuken “mutlak butlan, yani yok” hükmündeki) bu yetki aşımı nedeniyle, Sayman üye görevden alınmış ve Başkan’ın da YK kararı olmaksızın herhangi bir belgeye imza atamayacağı karar altına alınmıştır. Durum Denetleme Kurulu’na da aksettirilmiştir. İlgililer hakkında yasal girişim de ayrıca yapılacaktır. Kanımızca, camiamızın asıl sorgulaması ve üzüntü duyması gereken husus, söz konusu YK üyelerinin bu sorumsuz ve fütursuz eylemleri olmalıdır.

    Sonuç olarak; söz konusu Festivalin, tarafımızdan İPTALİ söz konusu değildir. Biz, derneğimizi zarara sokacağını gördüğümüz, abartılmış olduğunu değerlendirdiğimiz, ayrıntıları belirsiz, 1.115.000 TL’lik festival bütçesini onaylamadık. Üyemizin hakkını ve hukukunu korumak için, yapılması gerekeni yaptık. Festival İPTALİNİ yapan, ATLANTİS/İyi Eğlenceler şirketidir. Bu konuda elimizde ilgili şirket yöneticisine ait 6 Ekim tarihli kayıtlar da mevcuttur. Kiralama yöntemi ile diğer organizasyon firmaları gibi festivali gerçekleştirebilecekken, festivali tek taraflı İPTAL EDEN Atlantis/İyi Eğlenceler firmasıdır.

    Keyfiyet, ilgili ve duyarlı kesimlere saygı ile duyurulur.

     

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

  • Satranç Çalışma Grubu Kuruldu!

    Dernek bünyesinde satranç konularında çalışma ve araştırmalar yapmak, üyeler arasında satranç konusunda bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak, turnuvalar yapmak ve seminerler vb. düzenlemek amacıyla Satranç Çalışma Grubu kurulmuştur.

    17 Ekim 2019 Perşembe Günü saat 19.00’da, derneğimizin Eymir Salonu’nda gerçekleşecek tanışma toplantısına ilgili tüm üyelerimiz davetlidir.

    Saygılarımızla,

    ODTÜ Mezunları Derneği

  • Unutmayacağız, Unutturmayacağız! : 10 Ekim 2015

    Bundan tam 4 yıl önce, başkent Ankara’da bir arada yaşama ve demokrasi talebi ile toplanan, en küçüğü 8 yaşında olan 103 canı, ortaçağ karanlığından çıkmış kanlı ve karanlık bir el kullanılarak düzenlenen kalleşçe bir saldırıya kurban verdik.

    O günkü acı ve çaresizliği, kulakları sağır eden çığlıkları unutmak mümkün mü?  Katliamın mağdurları ve bütün insanlık; hala adaletin yerini bulacağı günü bekliyor.

    Hiç tükenmeyen umudumuzla yüzyıllardır bu topraklarda birlikte yaşadığımız gibi yaşamaya devam edecek, bütün farklılıklarımızla emekten, özgürlükten, çağdaşlıktan yana bir başka dünyanın mümkün olduğu inancımızla ve ısrarla “emek, barış, demokrasi, çağdaşlık” demeye devam edeceğiz.

     

    Yitirdiğimiz canların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.
    Unutmadık, unutturmayacağız…

    ODTÜ Mezunları Derneği
    Yönetim Kurulu

     

    10 Ekim 2019 Perşembe Günü, saat 10.04’te ellerimizde karanfillerimizle Ankara Garı önünde, Emek-Barış-Demokrasi Meydanı’nda buluşacağız.

    Tüm üyelerimizi bekliyoruz.

     

    Toplanma yeri: Ulus Metro Durağı

    Toplanma saati: 09.00

Başa dön tuşu

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimize bağışlarınızı bekliyoruz.

DERNEK İŞ BANKASI BAĞIŞ HESAPLARI 

İŞ BANKASI ODTÜ ŞUBESİ

TL HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR63 0006 4000 0014 2291 4222 59

USD HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR39 0006 4000 0024 2293 7971 49

EURO HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR98 0006 4000 0024 2293 7971 54

SWİFT KODU: ISBKTRISXXX

Önemli Not: Açıklama bölümüne sadece DERNEK BAĞIŞI ve İLETİŞİM BİLGİSİ yazılması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

Yönetim Kurulu