DuyurularGenelHaberler

AMATÖR DENİZCİLİK SEMİNERİ

AMATÖR DENİZCİLİK SEMİNERİ

Uçsuz bucaksız maviliğin özgürlüğünü denizin üzerinde yol alırken yüzünüze vuran rüzgârla hissetmek için,

“Haydi hep beraber yelken açalım”

Amatör Denizcilik Seminerimiz, ODTÜ Mezunları Derneği’nde 21 Ekim 2017, Cumartesi günü başlıyor.

Bu eğitim sonrasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın açtığı sınavlarda başarılı olanlar, uluslararası belgeler olan Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi almaya hak kazanırlar. Bu belgeler ile boyu 24 metreye kadar olan özel tekneler uluslararası sularda kullanılabilir.

Teorik eğitimler ODTÜ Mezunları Derneği’nde Dr. Murat ALEV tarafından verilecektir. ODTÜ Fizik Bölümü’nden mezun olan ve aynı bölümde öğretim görevlisi olarak uzun yıllar çalışan ALEV aynı zamanda Birinci Zabit yeterliğine sahip profesyonel denizci ve yelkencidir. 1991 yılında başladığı denizcilik eğitimi çalışmalarını halen Derinmavi Denizcilik Eğitim Merkezi’nde sürdürmektedir.

Haftada iki gün (Cumartesi ve Pazar) yapılacak ve toplamda 2 hafta sonu/ 16 saat  sürecek olanAmatör Denizcilik Eğitimimize denizciliğe ilgi duyan herkesi bekliyoruz.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

“AMATÖR DENİZCİLİK SEMİNERİ”

Seminer Günleri: 21-22-28-29 Ekim 2017

Seminer Günleri ve Saat: Cumartesi – Pazar / 14:00 – 18:00

Seminer Süresi: 4 Gün (Toplam 16 saat)

Son kayıt tarihi: 17 Ekim 2017 Salı

Katılım Ücreti:

KP Üye: 600,00 TL

Üye      : 620,00 TL

Misafir : 640,00 TL

*Seminer, katılımcı sayısı minimum 16 kişi olması durumunda açılacaktır.

** ‘Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi’ sınavı için tüm evrak ve başvuru süreci eğitimci kadrosunun yardımıyla gerçekleştirilecek olup sertifika için gerekli evrak ve sınav ücreti katılımcıya aittir. Sertifika almak isteyenlere gerekli evraklar kayıt yaptıran katılımcılara kurs başlamadan ayrıca bildirilecektir.

NOT: Ekteki Ön kayıt formunu eksiksiz şekilde doldurduktan sonra ilgili mail adresine iletmeniz gerekmektedir. Kesin kayıtlar ve gerekli evraklar için son başvuru tarihinden önce bilgilendirme yapılacaktır.

Bilgi ve Kayıt için: Duygu ÜNAL, duygu@odtumd.org.tr0.312 286 7979 / 1124

İÇERİK

KURSUN VE AMATÖR DENİZCİ BELGESİNİN KAPSAM VE SINIRLARI

Yürürlükteki yasalara göre denizde motor ve yelken gücüyle hareket eden tüm araçlar adı, kullanım amacı ve tonilatosu ne olursa olsun “gemi” sayılmaktadır. Bu araçları kullanabilmek için de en az Amatör Denizci Belgesi (ADB) sahibi olmak gerekir. Uluslararası geçerliliği de olan ADB ile gerçek kişilere, su sporları kulüplerine ve yat turizmi usul ve esaslarına göre kayıtlı, boyu 2,5 ile 24 metre arasındaki tekneler (özel ve kiralık yatlar) kullanılabilir.

ODTÜ Mezunları Derneği ve Derin Mavi Denizcilik Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen bu kursu takiben Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın açtığı sınava girecek ve başarılı olursanız ADB almaya hak kazanacaksınız. Belgeler Bakanlık tarafından düzenlenmektedir. 14 yaşını bitirmiş olan herkes bu sınava girebilir. 14 yaşını bitirmiş ama 18 yaşını tamamlamamış olanların ADB sınavına girebilmesi ve başarılı olduğu takdirde belgesini alabilmesi için noterlik tarafından imzası onaylanmış veli / vasi muvafakatnamesi gerekir.

İŞLENECEK KONULAR

1.Genel Gemicilik: Tekneler, tonajlar, teknenin bölümleri, yelkenli ve motorlu tekneler, yelken seyri ve yelken terminolojisi, motorlu tekne manevraları, demir ve demirleme, sert havalarda seyir, gemici bağları.
2. Navigasyon (Seyir): Seyir haritaları, deniz fenerleri, şamandıralar, pusula ve kısımları, pusula düzeltmeleri, haritada seyir işlemleri: kerteriz alma ve işaretleme, konum bulma, rota çizme, uzaklık ölçme, akıntı seyri, elektronik seyir yardımcıları ve GPS kullanımı. Orijinal seyir haritaları üzerinde komple navigasyon problemleri çözümü.
3. Denizde Çatışmayı Önleme Kuralları (COLREG): Tekneler arasındaki yol hakları, gece seyri, seyir fenerleri, gece seyrinde gösterilen diğer fenerler, gündüz gösterilen seyir alametleri, dar kanallarda seyir, sis işaretleri.
4. Denizde Haberleşme: VHF haberleşmesi, görerek haberleşme, işaret sancakları, uydu haberleşmeleri.

Başa dön tuşu

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimize bağışlarınızı bekliyoruz.

DERNEK İŞ BANKASI BAĞIŞ HESAPLARI 

İŞ BANKASI ODTÜ ŞUBESİ

TL HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR63 0006 4000 0014 2291 4222 59

USD HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR39 0006 4000 0024 2293 7971 49

EURO HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR98 0006 4000 0024 2293 7971 54

SWİFT KODU: ISBKTRISXXX

Önemli Not: Açıklama bölümüne sadece DERNEK BAĞIŞI ve İLETİŞİM BİLGİSİ yazılması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

Yönetim Kurulu